25 jaar Business Analytics

25 jaar Business Analytics (voorheen BWI) aan de VU
Zaterdag 9 april sprak Van den Herik tijdens het 25-jarig jubileum van haar opleiding die tegenwoordig Business Analytics heet. Ze bracht de inspiratie over die ze opdeed op de Singularity University, de denktank van Silicon Valley die leiders en wetenschappers uit de hele wereld samenbrengt om baanbrekende innovatie met geavanceerde technologieën te stimuleren om mondiale problemen op te lossen. Van den Herik: “Het was een openbaring om daar te zijn. Onze wereld ziet er over 50 jaar totaal anders uit door technologie als zelfrijdende auto’s, blockchain, 3D-printers en energie-innovaties. Hoe gaan we daarmee om, hoe voorkomen we negatieve effecten en zorgen we dat techniek helpt om problemen op te lossen op het gebied van water, voedsel, onderwijs, gezondheid en veiligheid? De impact op de financiële sector van blockchain (een gedistribueerde database die een gestaag groeiende lijst bijhoudt van data-items die bestand zijn tegen manipulatie en vervalsing, red.), kunstmatige intelligentie en crowd-solutions wordt enorm. Hoe maken we die slag in onze samenleving?”